22.06 - 22.06.2022 kr. 995 Bestil

Fra Skjern til Varnæs – En musikalsk fortælling om hele Danmarks Tv-serie (DK)

Afgang onsdag d. 22. juni 2022

Inkluderet i prisen:

 • Bustransport
 • Entre til oplevelsescenter Nyvang
 • Billet til "Fra Skjern til Varnæs"
 • 1 forfriskning i pausen.
 • Gammeldags nostalgisk middag kl. 18:00 (Gammeldags oksesteg m/ surt og sødt. Citronfromage til dessert.)
 • 1 x genstand til maden (1 x glasvin/øl/vand)
 • 1 x øl/vand på hjemrejsen

Online pris fra kr.

Kr. 995,00 pr person

- opført i tidsvarende omgivelser på oplevelsescenter Nyvang

I forestillingen Fra Skjern til Varnæs inviterer Danmarksmesteren i Matador, sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius, publikum med bag kulisserne i én af Danmarks mest berømte TV-serier – nemlig Matador.

Med en malerisk fortælling og en levende beskrivelse af TV-seriens elskede karakterer, rejser han fra familie til familie i Korsbæk og fortæller små, morsomme anekdoter fra filmoptagelserne, den endelige serie og om sine møder med nogle af de skuespillere, der medvirkede.

Dagsprogram

Vi samler op fra Maribo via Cementen til Næstved og fortsætter op over Ringsted til Holbæk hvor vi finder Oplevelsescenter Nyvang.

Andelsbevægelsen formede Danmark

Oplevelsescenter Nyvang fortæller historien om andelsbevægelsens storhedstid. I 1866 åbnede den første danske brugsforening i Thisted. Formålet var at skaffe medlemmerne gode og billige varer. Butikken blev styret efter de nye andelstanker fra England. Det vil sige, at medlemmerne hver havde én stemme, uanset, hvor meget de handlede i butikken. Men når overskuddet skulle fordeles, skete det efter, hvor meget den enkelte havde købt.

Brugsforeningerne bredte sig hurtigt ud i landsbyerne. I 1882 fik en flok bønder fra den lille vestjyske landsby, Hjedding, en genial idé. De ville bygge deres eget mejeri, og styre det på samme måde, som brugsforeningerne, hvor alle medlemmer havde én stemme, og hvor overskuddet blev fordelt efter den enkeltes indsat. Konceptet var genialt og bredte sig med lynets hast. Alene i 1888 blev der oprettet 244 andelsmejerier. Siden kom bl.a. slagterier, ægeksport, indkøb af foderstoffer, bagerier, elværker, vaskerier og frysehuse på andel. I 1950’erne var stort set alle landmænd medlem af en eller flere andelsforeninger.

Andelsforeningerne var med til at strukturere Danmark både økonomisk og demokratisk. De fattige landmænd fik vendt økonomisk krise til velstand ved at slå sig sammen i andelsforeninger og skabe en økonomisk eksportsucces ved at fremstille smør og bacon til England. Den dermed skabte foreningskultur, hvor man slog sig sammen og løftede i flok, gav grobund for det ”forenings Danmark” som den dag i dag stadig er vigtigt for vores demokrati og sammenhængskraft.

Oplevelsescenter Nyvang sker der hele tiden noget. Og i 2022 har man nu tilføjet en musikalsk fortælling til sine aktiviteter. 

Fra Skjern til Varnæs - En musikalsk fortælling om hele Danmarks TV-serie

I forestillingen Fra Skjern til Varnæs inviterer Danmarksmesteren i Matador, sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius, publikum med bag kulisserne i én af Danmarks mest berømte TV-serier – nemlig Matador.

Med en malerisk fortælling og en levende beskrivelse af TV-seriens elskede karakterer, rejser han fra familie til familie i Korsbæk og fortæller små, morsomme anekdoter fra filmoptagelserne, den endelige serie og om sine møder med nogle af de skuespillere, der medvirkede.

Forestillingen tager dog hele tiden sit udgangspunkt i den musik, der benyttes i TV-serien, da disse sange og melodier er meget betydningsfulde for historien og stemningstilstanden.

Musikken er usynlig og synlig på samme tid og altid meget nøje udvalgt til de enkelte scener.

Oplev Nicolaj Cornelius’ fortolkninger af bl.a.:

 • Sangen om Larsen
 • Visen om de tre musikanter
 • Molak-molak-mak-mak-mak
 • Hvorfor er lykken så lunefuld? 

Kort sagt:

En glad og musikalsk forestilling i selskab med de elskede figurer og personligheder fra Matador.

Efter forestillingen tager vi plads i Madam Blå hvor middagen venter. Vi skal have "Gammeldags oksesteg m/ surt og sødt og Citronfromage til dessert". Dertil serveres en genstand pr. person.

Efter middagen er en hyggelig dag på oplevelsescenter Nyvang til ende og vi tager plads i bussen og vender næsen hjem.
Vi forventer at starte afsætning i Næstved kl. ca. 20.30

 • Kl. 13:00 Forv. ankomst Oplevelsescenter Nyvang
  • Tid på egen hånd.
 • kl. 16:00 En musikalsk fortælling. 
  • Pause med en lille forfriskning.
 • kl. 18:00 Middag i Madam Blå
 • kl. 19:30 ca. afgang fra Oplevelsescenter Nyvang

Ret til ændringer/justeringer forbeholdes.

Opsamlingsruter og datoer

Afgang(e)

Onsdag d. 22. juni 2022.

  Afg. Hjk.
Maribo Station 10:15 22:10
Sakskøbing Station 10:30 21:55
Nyk F Cementen 11:00 21:30
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 11:20 21:10
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 11:30 21:00
Næstved Kvægtorvet 12:00 20:30

Mødetid 15 min før afgang

Vore priser er online priser pr. person.
Telefonbestillinger sendt til mail, tillægges et håndteringsgebyr på kr. 26,00 pr bestilling. For fremsendelse pr. post tilkommer porto.

Forsikring

Afbestillingsforsikring

Det er nu muligt på udflugter/dagture at forsikre sig mod afbestilling, som følge af sygdom, også Covid-19. Fx. koster afbestillingsforsikring på denne tur ca. 65,00 kr.

Læs mere om AFBESTILLINGSFORSIKRING

Bemærk der åbnes i nyt vindue, og du handler direkte med Europæiske ERV.

Vi laver rejser, og det syntes vi at vi er gode til. Vi er ikke gode til at sælge forsikringer, så det lader vi Europæiske ERV om. Se vores infoside om rejseforsikringer her.

Oplevelsescenter Nyvang

 • Oplevelsescenter Nyvang